Daca nu sunteti redirectionat automat in 2 secunde, apasati linkul urmator pentru a face acest lucru manual catre noul site. Apostilare acte oficiale

LOCATIE: Satu Mare  P-ta 25 Octombrie, nr. 1, Palatul Administrativ - parter - Registratura

CONTACT

                e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                           

                telefon: 0261 - 711536

                     fax: 0261 - 715683

PROGRAM:            
luni-joi  09.00 - 12.00 - preluare acte
             14.00 - 16.00 - eliberare acte apostilate

 

 vineri   09.00 - 12.00 - preluare acte
             14.00 - 13.00 - eliberare acte apostilate


APOSTILA  este stampila aplicata de autoritatile competente ale unui stat semnatar al Conventiei de la Haga pe actele oficiale intocmite ├«n tara respectiva si care urmeaza sa fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Conventiei.

SCOPUL  aplicarii apostilei este prevenirea utilizarii unor acte false in vederea producerii de efecte juridice.

PROCEDURA de aplicare a apostilei  pe actele oficiale administrative se desfasoara prin intermediul biroului unic organizat in cadrul institutiilor prefectului.

APLICAREA APOSTILEI se realizeaza de catre subprefectul judetului/municipiului Bucuresti, desemnat prin ordin al prefectului daca: titularul actului are domiciliul/ultimul domiciliu în judetul in care isi are sediul institutia prefectului careia i se adreseaza sau sediul angajatorului/ultimului angajator ori sediul institutiei/unitatii care a emis actul se afla în judetul in care isi are sediul institutia prefectului careia i se adreseaza.

Acte normative :instructiuni MAI 82/2010 , Conven┼úia de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine

 

Apostila poate fi verificata la adresa:  http://www.apostila.mai.gov.ro/

COMUNICAT de presa 02 aprilie 2015 

CATEGORII DE ACTE CARE SE APOSTILEAZA

ACTE OFICIALE ADMINISTRATIVE SUPUSE PROCEDURII DE APLICARE A APOSTILEI

CINE POATE SOLICITA APOSTILAREA

DOCUMENTE NECESARE PENTRU DEPUNEREA SOLICITARII DE APOSTILARE

TAXE APOSTILARE - conform OG 128/2000 aprobata prin L570/2002 cu modificarile ulterioare

NOU !  Incepand cu data de 1.02.2017 vor fi eliminate taxele de eliberare a apostilei conform cu prevederile art.VII din Legea nr. 1/6.01.2017 .

                                - taxele pot fi achitate la Biroul Apostila respectiv Trezoreria Satu Mare 

DESCARCA FORMULAR CERERE APOSTILARE : format Word      format PDF

                                - Prin completarea ╚Öi semnarea formularului tipizat de cerere solicitantul ├«╚Öi d─â acordul cu privire la colectarea ╚Öi prelucrarea datelor cu caracter personal

 

NOU!  MODIFICARI IN PROCEDURA DE APOSTILARE A ACTELOR NOTARIALE

PRELUCRAREA DE DATE CU CARACTER PERSONAL

PREVEDERILE ART.6-9 DIN INSTRUCTIUNILE NR.82/2010

LISTA STATELOR SEMNATARE ALE CONVENTIEI DE LA HAGA

CONVENTIA EUROPEANA PRIVIND SUPRIMAREA CERINTEI LEGALIZARII PENTRU DOCUMENTELE INTOCMITE DE AGENTII DIPLOMATICI SI FUNCTIONARII CONSULARI Londra 07.06.1968

Adresa 3034/2012

Adresa 3050/2012

Ordin 102/2016

LISTA STATELOR PARTE LA CONVENTIA APOSTILA - HAGA LA 5.10.1961

Formularele europene seria E 300 nu necesita eliberarea apostilei

Precizari Belgia - martie 2013

 
ATENȚIE! - SE ELIBEREAZĂ EXTRASE MULTILINGVE
 
Dup─â cum se cunoa╚Öte, Rom├ónia a ratificat CONVEN╚ÜIA NR. 16 DE LA VIENA (Conven╚Ťia Comisiei Interna┼úionale de Stare Civil─â referitoare la eliberarea extraselor multilingve ale actelor de stare civil─â, semnat─â la Viena la 8 septembrie 1976), prin Legea nr. 65/2012. Normele de aplicare sunt aprobate prin Hot─âr├órea Guvernului nr. 727/2013. 
 
Va aduc la cunostin╚Ť─â faptul c─â deja se elibereaz─â extrase multilingve care, potrivit art. 8 alin. (2) din Conven╚Ťie, ÔÇ×sunt acceptate f─âr─â legalizare sau f─âr─â o formalitate echivalent─â pe teritoriul fiec─ârui stat parte la prezenta conven┼úieÔÇŁ. ├Än consecin╚Ť─â, extrasele multilingve NU SE APOSTILEAZ─é/SUPRALEGALIZEAZ─é, ci se folosesc ca atare ├«n statele semnatare ale Conven╚Ťiei nr. 16.
 
State semnatare:
Austria, Belgia, Bosnia ┼či Her┼úegovina, Bulgaria, Croa┼úia, Elve┼úia, Estonia, Fran┼úa, Germania, Grecia, Italia, Luxemburg, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, Rom├ónia, Spania, Slovenia, Serbia ┼či Turcia.
 
 
IMPORTANT
 
Solicitantii pot opta ca, inainte de a depune documentele la biroul apostila, sa se deplaseze personal la sediul institutiilor implicate (sau al structurilor teritoriale ale acestora) in vederea verificarii semnaturii, a calitatii in care a actionat semnatarul actului si, daca este cazul, a identitatii stampilei sau a sigiliului pe care le poarta actul pentru care se solicita aplicarea apostilei. In aceasta situatie, in conformitate cu prevederile Memorandumului cu tema "Masuri necesare pentru imbunatatirea activitatii serviciilor publice", eliberarea apostilei se face in termen de 2 ore.  
 

Cont virament taxe pentru Ministerul Educatiei,Cercetarii si Tineretului: Banca: D.T.C.P.M.B. Cod IBAN - RO27TREZ7005003XXX000069 , COD FISCAL : 13729380