Daca nu sunteti redirectionat automat in 2 secunde, apasati linkul urmator pentru a face acest lucru manual catre noul site. Biroul judetean pentru romi

 

BIROUL JUDETEAN PENTRU ROMI SATU MARE

 


AGENTIA NATIONALA PENTRU ROMI       http://www.anr.gov.ro/

Agentia National─â pentru Romi este structura guvernamental─â de reprezentare a romilor ├«n plan na╚Ťional. Institutia functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, ├«n subordinea Guvernului si este coordonata de ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Agentia Nationala pentru Romi este condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a Primului-Ministru, la propunerea ministrului pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului.

Agentia Nationala pentru Romi aplica, coordoneaza, monitorizeaza si evalueaza masurile din domeniile sectoriale de interventie sociala, cuprinse în Strategia Guvernului României de îmbunatatire a situatiei romilor, aprobata prin H.G. Nr.430/2001.

In exercitarea atributiilor sale, Agentia Nationala pentru Romi initiaza, participa si promoveaza, impreuna cu institutiile si organizatiile neguvernamentale specializate, actiuni, proiecte si programe sectoriale, in scopul imbunatatirii situatiei romilor, criteriu politic de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Principalul obiect de activitate al institutiei il constituie asigurarea complementaritatii diverselor politici publice pentru romi, initiate in plan national si international, coordonarea implementarii si monitorizarea acestora.

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE A BIROULUI  JUDETEAN PENTRU ROMI (BJR)

SCURT ISTORIC

CADRU LEGISLATIV

  • STRATEGIA GUVERNULUI PRIVIND IMBUNATATIREA SITUATIEI ROMILOR - HG 430/2001
  • MODIFICAREA STRATEGIEI PRIVIND IMBUNATATIREA SITUATIEI ROMILOR  - HG 522/2006
  • VENITUL MINIM GARANTAT - LEGEA 416/2001
  • NORME PRIVIND APLICAREA LEGII  VENITULUI MINIM GARANTAT - HG 1010/2006